Speeddejta åklagare och få inblick i ett mordfall

Tisdag den 10 oktober kan du som är deckarförfattare få veta mer om åklagarnas vardag. Vilka beslut fattar åklagare under en förundersökning, hur samarbetar åklagare och polis och vilka personliga egenskaper behöver en åklagare ha? Åklagarmyndigheten bjuder tillsammans med Svenska Deckarakademin in till en föreläsning om ett mordfall med efterföljande speeddejting med åklagare.

Du kommer få lyssna till en åklagare som berättar om ett mordärende där bevisningen bland annat bestod av en bankfacksnyckel, ett förfalskat testamente och en bomullstuss. Vilka avvägningar gjorde åklagaren under utredningens gång? Vilka beslut fattades och vilka bevis krävdes för att väcka åtal?

Efter presentation av ärendet och efterföljande frågor kommer du få speeddejta med åklagare på plats. Ett tiotal seniora åklagare svarar på frågor om hur det går till att utreda olika typer av brott, hur en vanlig dag ser ut för åklagaren i domstolen och hur en husrannsakan kan fungera i praktiken.

Tid
Tisdag 10 oktober kl. 13.15-16.30.  

Plats
Haymarket by Scandic, Hötorget 13-15 i Stockholm.

Anmälan
Anmäl dig till kommunikation@aklagare.se senast 2 oktober kl. 9. Vid frågor, kontakta Annika Collin 010-562 50 15.

Antalet platser är begränsat och Åklagarmyndigheten förbehåller sig rätten att fördela tillgängliga platser mellan dem som har anmält sig.

Vi bjuder på fika.